top of page

Working Mothers

Public·30 members

Švýcarsko Kosovo koukněte se 18.11.2023

11. 9. 2023 — ... Kosovo Rumunsko – Bělorusko Bělorusko – Švýcarsko Švýcarsko – Izrael Kosovo ... [[SLEDUJTE ONLINE*]] Kosovo Švýcarsko koukněte se živě 9 1.

Švýcarský koutek v neklidném Kosovu - Radiožurnál ... kosovské metropole Prištiny, kde se budete cítit jako ve Švýcarsku. Je to jen potvrzení faktu, že Kosovo je země velkých kontrastů a že tam jsou místa, kde ... V centru Prištiny zrovna probíhal koncert a tak jsem se ještě na půl hodinky zdržel tam a poslouchal kapelu o níž nic nevím. Tou dobou už byli obavy z Kosova pryč a já si užíval atmosféru v davu. :) Monument Newborn Na hostel Moon jsem dorazil poměrně pozdě, až po 21. hodině a vzhledem k tomu že to bylo poprvé v životě co jsem spal v hostelu, tak jsem z toho byl trošku nervózní. Ale nebyl důvod. Na pokoji se seznamuji s turistou z Číny. Ale potom poměrně brzy ulehám do postele, protože brzy ráno musím jít na vlak do Peje či Peće, kde mám schůzku s Emese. Blogerkou z Maďarska, s kterou jsem se seznámil přes couchsurfing. com a předběžně jsme domluvení že vyjedeme k jezeru Kučište v Rugovských horách, zhruba ve výšce 2300 metrech nad mořem. Švýcarsko Kosovo koukněte se 18 listopadu 2023 před 2 dny před 14 hodinami — Švýcarsko Kosovo koukněte se 18 listopadu 2023 před 2 dny — Andorra Kosovo Přímý přenos 12 října 2023 9. 9. 2023 — Švýcarsko Andorra ... [SLEDOVAT TELEVIZI<<] Kosovo Švýcarsko Přímý přenos 9. 9. 2023 — Vysílá ČT art 8. září 2023 ve 21:30. Televizní premiéra dokumentu Zkouška umění Pyšní se Českým lvem za nejlepší dokument loňského roku, ... Lidé ji ale hlásí jako nalezenou, takže si říkám že to určitě nebude až zas takový problém a vyrážím směr základna. Tam se přesvědčuji že ke kešce opravdu není volný přístup a tak neváhám a jdu se zeptat vojáků, jestli o tom něco neví. Ti reagují sice s úsměvem, ale brzy začínám chápat že tyhle chlapi k tomu aby mě pustili dovnitř asi nepřesvědčím. :) O neférový bod nestojím a tak odcházím, alespoň se zajímavým zážitkem, zpátky. :) Při příchodu na hostel to zprvu vypadá trochu hororově. :) U vojenské základny. Hned jak se vrátím na hostel se mě na recepci ptají jestli nechci jít s Aaronem a Emigliem na koncert. Rychle se seznamujeme a hned vyrážíme. Společně se koukáme na dokument o Prizrenu a později všichni vyrážíme do centra na pivo. Klukům z Francie, z nichž jeden je z Mauriciusu, ale pokud jsem to dobře pochopil, tak taky žije ve Francii, vysvětluji co je lední hokej a další věci o České republice. Oni o zase o svých domovinách. :) Asi nikdy jsem nebyl v hospodě s tak zajímavou partou. Spát odcházíme zhruba v jednu v noci. :) Výhled z hostelu. Z grilování. Společná fotka. :) I v Kosovu se vyrábí řemeslné pivo. :) Návrat do hlavního městaRáno vyrážím s Ardim, Ismailem i partou z ERASMU na prohlídku pevnosti Kalaja, která je nad městem a je z ní pochopitelně skvělý výhled. Švýcarsko Kosovo koukněte se živě 18 listopadu 2023 15. 10. 2023 — Švýcarsko Kosovo koukněte se živě 18 listopadu 2023 15. 10. 2023 — Na houževnatost fotbalového trpaslíka z Pyrenejí doplatilo Kosovo (1:1) i ... :) Hlavní nádraží v Prištině. Přijíždějící vlak do Peće. Ve vlaku sedím většinu cesty sám, až dvacet kilometrů před Pejou si naproti mně přisedne velmi starý pán, z čehož i díky jeho ne zrovna příjemnému odéru, nemám zprvu úplně radost. Po chvilce na mě ale promluví něco v albánštině a na mou odpověď: "Sorry, I don't speak albanian. " odpovídá brilantní angličtinou, kterou bych od více než sedmdesátníka rozhodně nečekal, zda-li nevím kolik je hodin. Tam se domlouváme že by jsme mohli ochutnat něco z albánské kuchyně, v našem případě byrek, který zapíjíme ajranem. :) Kostel Božského spasitele. Výhled z pevnosti Kalaja. Výhled na město. U vyhlídky asi kilometr od pevnosti. Ochutnávka albánské kuchyně. :) V údolí u řeky. Rozloučení je víc než srdečné, rozhodně se dá říct že se loučíme jako kamarádi. Oni už musí jít na autobus a já si musím jít ještě zpátky na hostel pro batoh. Později se ale ještě setkáváme na autobusovém nádraží v Prištině, kde stále čekali na autobus do Niše. S Tommym si ještě dávám kafe z kávomatu, ale už brzy se naše cesty rozchází definitivně. Aaron pochází z Manchesteru a Emiglio z Itálie, cestou kupujeme první pivko a jdeme na adresu kterou nám sdělili. Sami nevíme co nás vlastně čeká a když vcházíme do haly, zůstáváme zprvu docela v šoku, protože nejde o koncert nikoho jiného než americké armády. Sice se s Emigliem shodujeme na tom že vlastně úplně nevíme jestli je tak moc pozitivní že tady Američané pořád jsou, ale stejně s tím nic nenaděláme a vzhledem k tomu že to umí fakt rozbalit, už si pak užíváme jen skvělou atmosféru. Zazní dokonce i hity od Macklemora. (Můžeš kouknout i na video: https://www. youtube. com/watch? v=NHcxU1_ydSc) Než koncert skončí, ještě asi 4x stihneme zopakovat větu "Hey boys, next beer? ":) S Aaronem a Emigliem. Opisuje si z mého pasu nějaké údaje do svého sešitu, pak mi pas švihne zpátky do ruky a nepřátelsky mě popožene abych už šel. Na druhou stranu musím dodat že to byla asi jediná nepříjemná zkušenost s Albánci. Za branou kláštera poprvé potkávám auta se srbskou poznávací značkou, kromě mnišek a průvodce jsem v klášteře ale skoro sám. :) Koncert sboru americké armády. Tahle fotka nemohla chybět. :) Po Američanech pak na scénu přichází Suada, zaměstnankyně hostelu, a její kapela. Zaválí přinejmenším stejně jako Američané a po koncertu, i s ostatními z kapely, odcházíme pařit ještě do jejich provizorního nahrávacího studia. :) Večer začíná nabírat čím dál tím větší obrátky, obzvlášť po tom co začnou vytahovat i hulení.... ale to už tady radši snad ani popisovat nebudu. :) Rozhodně dost povedená párty a nebudu lhát o tom že některé věci si pamatuju spíš útržkovitě. :) Suada a její kapela. Později ve studiu. Gračanica, aneb na chvíli v,, Srbsku". Rumunsko Andorra koukněte se živě 15 října 2023 - Activist HQ 8. 9. 2023 — 2023 — PSan Marino Skupina I Andorra – Rumunsko Kosovo – Androrra Izrael – Kosovo Rumunsko – Bělorusko Bělorusko – Švýcarsko Švýcarsko ... Ráno jsem rozhodně rozlámanější než Suada, která má ranní směnu. Usedáme na balkón a u ranní cigarety se bavíme o včerejšku. Později vyrážím na poslední místo, které jsem zatím nenavštívil a tím je Gračanica. Poslední město ve středním Kosovu, kde ještě žijí Srbové. Poprvé zkouším místní MHD a zaujme mě hlavně další zbytečná profese na kterou narážím. A tím je průvodčí v autobuse MHD. V dalším autobuse byli dokonce dva. První,, zbytečnou" profesí, která mě zaujala, byla profese baliče tašek v supermarketech, kterou jsem dosud znal z jen filmů. Nemám to sice ničím podložené, ale řekl bych že je to něco na způsob New dealu. Polsko Česko koukněte se živě 17/11/2023 Žít před 1 dnem — Švýcarsko, Izrael, Rumunsko, Kosovo, Bělorusko, AndorraSkupina J: Portugalsko, Bosna a Hercegovina, Island, Lucembursko, Slovensko ... :) Tu jsem si nakonec za cenu 10 euro odnesl s sebou. Předsazená hlídka před klášterem. Visačka pro návštěvníky. Klášter Visoki Dečani. Interiér klášteru. Později jsem se vrátil stejnou cestou do Dečani. Problém byl že podle balkanviator. com měl přijet první autobus do Prizrenu asi až za dvě hodiny a v samotném Dečani toho k vidění moc není, spíše nic než moc. :) Tak jsem si sednul k pamětní desce amerického generála Jamese Mattise, jedl čokoládovou roládu, kolem mě pobíhali potulní psi a já v hlavě rekapituloval co už jsem na cestě viděl, zažil a co mě ještě čeká. Platím zhruba euro za sluchátka s anglickým komentářem k historii kláštera a celý si ho procházím. Po necelé hodině klášter opouštím a vydávám se od kláštera na druhou stranu, abych si vyfotil zajímavý pohled na Rugovskou soutěsku. Po pár metrech na mě ale opět křičí kosovský policista, tentokrát z budky umístěné přímo u zdi kláštera, že tam jít nemůžu. Už je ale přece jen příjemnější než policista předtím a ptá se mě co mám v Kosovu plánu nadále, nejvíce ho zřejmě potěšil můj plán navštívit Prizren. Popřeje mi hezký den a já odcházím k jeho spokojenosti na druhou stranu k bráně kláštera. Za poznáním Balkánu: KosovoKosovo mě fascinovalo už hodně let a tak není zas tak překvapivé, že jsem na svůj první pořádný trip v životě vyrazil právě sem. Pokud vás zajímá celý můj týdenní pobyt na Balkáně, tak doporučuji si zprvu přečíst můj cestopis z Makedonie, kde jsem strávil dva dny před tím než jsem vyrazil do Kosova. :) Cesta vlakem do Prištiny a první i poslední obavyV Hani i Elezit jsem prošel pasovou kontrolou a přestoupil do kosovského vlaku. Pro mě trochu překvapivě byl rozhodně modernější než makedonský vlak. (((ŽIVÝ PŘENOS!))) Švýcarsko Andorra koukněte se 12 Kosovo Švýcarsko koukněte se živě 9 září 2023 22. 6. 2023 — 21' Na trávníku zůstal sedět obránce Andorry Jesus Rubio a vypadá to, že pro něj pro dnešek zápas ...

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page